Du är här: Start / Musik / Berga gospelkör

Berga Gospel

Kören "Berga Gospel" är en av sex körer i Svenska Kyrkan i Bjärred. År 2001 anordnades en "gospeldag i Bergakyrkan som blev så uppskattad att "Gospelkören" bildades strax där efter. Efter några år tyckte vi att kören borde få ett riktigt namn och hösten 2008 bytte kören därför namn till "Berga Gospel"

Kören har de senaste åren bara blivit större och större. Det kan ibland bli trångt i körsalen där vi övar men då blir desto roligare att sjunga. En del av oss har sjungit i kör under många år andra har bara sjungit i duschen tidigare. Det roliga är ju att lära sig något nytt hela tiden. Det kan antingen vara en ny sång eller ett nytt arangemang av en som vi redan kan. Med vår duktiga körledare så kommer man snabbt in i sången.

Åldern spänner från ca 25 till 75 år på oss som är med, en härlig mix av människor. Vi övar i körsalen på Berga. Ett par gånger per termin sjunger vi på gudstjänster. Vi har egna konserter men sjunger även på konserter tillsammans med andra körer.

Vi använder oss inte av noter utan lär oss sångerna takt för takt och stämma för stämma. Texterna lär vi oss utantill vilket ger oss möjlighet att kunna klappa händer eller göra andra rörelser till musiken, som ju hör gospelmusiken till.

Berga gospelkör under ett fraMTRÄDANDE

Berga Gospel övar i körsalen på Berga på onsdagkvällar kl 18.30 - 20-30.

Vi sjunger på gudstjänster och konserter ett par gånger per termin.

Besök gärna vår hemsida på: www.bergagospel.se

För mer information ring körledare Isa Malm på 046-440 41 63