Du är här: Start / Konfirmander

Välkommen att bli konfirmand 2017/2018

Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet.

Här finns utrymme för dig och dina tankar!
Är du nyfiken på livet och på gud?
Du får en chans att tillsammans med vuxna och jämnåriga fundera på livets stora och mindre frågor. Det kan exempelvis handla om världen, om Gud, om ondska, om kärlek, hur vi ska vara mot varandra och kristen tro.
Välkommen att vara med - med dina tankar, med vem du är, med dina funderingar och frågor. Vi ser fram emot att träffa dig!

Året du fyller fjorton år

skickas detta erbjudande om konfirmation från Svenska kyrkan och din församling. Det finns många olika konfirmationsgrupper i din församling i Bjärred och du kan välja att konfirmera dig här eller i någon annan församling.

Oavsett vilken grupp

du väljer ingår informationsträff, läger, temadagar och att delta i gudstjänster, fira andakter och mässa och upptäcka mer om vad det kan innebära, och ha med ditt liv att göra. Här får du uppleva berättelser, sång, tystnad och gemenskap. Alla våra konfirmationsalternativ är gratis. Träffarna är på Bergagården och vissa gånger är det utflykter. Vill du inte åka på läger av olika anledningar finns gruppen "Varannan torsdagskonfirmander", i detta alternativ ingår inget läger. Du som väljer Varannan torsdagskonfirmander och ändå vill åka på ett helgläger kan då åka tillsammans med antingen gruppen "Äventyrskonfirmander" eller gruppen "Söndagskonfirmander var tredje vecka" på deras helgläger.

På träffarna

pratar vi om allt som är viktigt i livet, om framtiden och Gud, om kärlek och kompisar. Finns Gud? Vem är Jesus? Hur bör vi vara mot varandra? Varför firar vi jul, påsk och pingst? Vad innebär det att förlåta? Kan man förlåta allting? Vem kan jag lita på? Dessa frågor och många fler kommer du att få tillfälle att diskutera. På träffarna möter du några av oss som jobbar i kyrkan, präst och församlingspedagog, i en del av grupperna finns det ledare som själva varit konfirmander och vill fortsätta som konfirmationsledare. Säkert känner du någon som varit konfirmand och som kan berätta och dela med sig av hur det var. Nu får du tillfälle att själv upptäcka mer om vad det kan innebära just för dig.

Konfirmation är en bekräftelse av dopet

och förutsätter därför att du är döpt när konfirmationsgudstjänsten äger rum i slutet av konfirmationstiden. Om du inte är döpt då konfirmationstiden börjar, kan dopet äga rum under den här tiden. Hur det ska gå till bestämmer du tillsammans med prästen. Att bli döpt som konfirmand kan vara ett minne för livet.

Kring varje grupp finns en kort beskrivning, tider och kontaktperson.

5. Söndagskonfirmander var tredje vecka

4. Varannan torsdagskonfirmander

Några av grupperna har en särskild inriktning och träffarna är olika dagar i veckan och på helgen.
Välj den grupp som passar dig bäst!

Beskrivning och träffar: Kombinera vandring och konfirmation. Någon träff på hösten 2017 i samband med lördag eller söndag och någon träff på våren 2018. Dagen efter skolan slutat på sommaren börjar vandringen och pågår i tio dagar i Skåne. Vi går ca 2 mil om dagen, och sover över i församlingshem och kyrkor längs vägen. I veckan efter hemkomst är det träffar kl. 09.00-13.00 på vardagarna inför konfirmationsgudstjänsten till kommande helg.
Konfirmation: Sommaren 2018 i Bergakyrkan
Kontakt: Präst, Anna Kristiansson tfn: 046-440 41 53, e-post: anna.kristiansson@svenskakyrkan.se _________________________________________________________________________________

Beskrivning och träffar: Kombinera ditt hästintresse med konfirmationstiden. Du kommer att få vara med på utflykter till djursjukhuset, islandshästridning, studiebesök på ett stuteri, eller något annat kul. Träffar en lördag och söndag i månaden där träffen på söndag börjar i gudstjänsten följt av en utflykt till något hästintressant ställe, eller så kommer någon gäst och besöker oss. Vi åker på ridläger en helg i början av hösten.
Konfirmation: I Bergakyrkan, en lördag i maj 2018.

Beskrivning och träffar: Kombinera konfirmationstiden med utflykter som innebär fart, utmaning och teamkänsla. Träffar under hösten och våren på Bergagården ungefär en onsdag i månaden kl. 16.30-19.00. Två lördagar på hösten och tre på våren åker vi iväg på något kul tillsammans.
Konfirmation: I Bergakyrkan, en lördag i maj eller juni 2018.
Kontakt: Församlingspedagog, Annika Nilsson tfn: 046-440 41 78,
e-post: annika.j.m.nilsson@svenskakyrkan.se __________________________________________________________________________________

Beskrivning och träffar: Konfirmationsgrupp på Bergagården varannan torsdag kl.16.30-19.00 under hösten och våren.
Kontakt: Församlingspedagog, Annika Nilsson tfn: 046-440 41 78,

Beskrivning och träffar: Konfirmationsgrupp på Bergagården under hösten och våren ungefär var tredje vecka, kl. 10.30-16.00. Träffen börjar i söndagens gudstjänst och fortsätter därefter.
e-post: annika.j.m.nilsson@svenskakyrkan.se

1. Pilgrimskonfirmander

2. Hästkonfirmander

3. Äventyrskonfirmander

Är du nyfiken? Vill du veta mer?
Tisdagen den 9 maj
kl. 18.00-19.00.

Till Bergakyrkan kan du och dina föräldrar komma
och träffa oss som är ansvariga för de olika konfirmationsgrupperna
där vi berättar mer om dessa och konfirmationstiden.
Välkommen!

Så här anmäler du dig:

1.Antingen genom medföljande anmälningslapp i den här foldern, du fyller i och skickar via brev eller lämnar direkt på expeditionen, Bergagården, eller

2. via hemsidan: aktuell länk

Skynda att anmäla dig så att du får en plats. Det är många som vill konfirmera sig i våra grupper!

Anmälan öppen t.om den 7 augusti

I vecka 33 får du besked om din konfirmationsgrupp och ett välkomstbrev med mer info och detaljer om tider och allt du
behöver veta om din konfirmationstid.

Frågor:

Anna Kristiansson präst 0765-36 40 53, anna.kristiansson@svenskakyrkan.se