Du är här: Start / Vuxenverksamhet / Mötesplatser Vuxen / Läsecirkel

Läsecirkel

Höstterminen 2016 läser vi boken ”Jag är Malala” flickan som stod upp för rätten till utbildning och sköts av talibanerna.

Denna termin kommer vi att läsa en bok skriven av Malala Yousafzai. Såhär står det på bokens baksida.

När talibanerna tog kontroll över Swatdalen i Pakistan vägrade en ofattbart modig flicka att låta sig tystas. Malala Yousafzai stred för alla flickors rätt till utbildning, vilket tisdagen den 9 oktober 2012 var nära att kosta henne livet. Malala var på väg hem då skolbussen stoppades av beväpnade talibaner. Hon sköts i huvudet på nära håll och det var få som trodde att hon skulle överleva.

Sexton år gammal har Malala blivit en global symbol för fredliga protesteroch kampen för kvinnors rättigheter, och den yngste någonsin att tilldelas Nobels fredspris. Malalas kamp har tagit henne på en osannolik resa, från en otillgänglig dalgång i norra Pakistan till FN:s korridorer i Neew York.

Vi träffas ca var tredje vecka under terminstid. I gruppen kommer vi överens om vilken bok vi vill läsa. Till varje gång vi träffas har vi läst ett antal sidor som vi sedan samtalar om. Det är intressant och spännande att få lyssna på hur andra har tolkat och funderat över texten. Tänkte vi likadant eller blev det helt andra infallsvinklar?

Välkommen att höra av dig om du är intresserad!

Gunilla Gottsäter, diakon
E-post: gunilla.gottsater@svenskakyrkan.se