Du är här: Start / Barn och familj / Skolverksamhet för årskurs 1 - 6

Skolverksamhet årskurs ett till sex

En flicka med ett förstoringsglas framför ögat som gör ögat jättestort

Studiebesök och vandringar i kyrkans värld

Alla klasser erbjuds att deltaga i en temadag per läsår, som handlar om olika ämnen, t.ex. högtider och kyrkans användning.

• Årskurs 1: Julen - En upplevelsevandring genom Bibelns berättelser som ligger  till grund för vårt julfirande.
  • Årskurs 2: Påsken - En upplevelsevandring genom Bibelns berättelser som ligger till grund för vår påskhögtid.
  • Årskurs 3: Kyrktur -  Då besöker vi församlingens fyra kyrkor. Vi berättar om  kyrkorummets användning och symboler, tittar på kyrkogårdens historia och vi informerar om kyrkans sång och musik. (genomförs i slutet av september)
  • Årskurs 4: Våra högtider – I alla kulturer och länder firas särskilda högtider och dagar. Faktiskt är hela året uppbyggt kring olika högtider och högtidsdagar. Varför är det så? Vilka högtider firar du och din familj? Vilka högtider firar vi i kyrkan? Med utgångspunkt från kyrkoåret tittar vi på alla våra olika högtider.
  • Årskurs 5: Allhelgonavandring – Vi går på kyrkogården och pratar om döden och olika begravningsskick. Hur ser en kyrkogård ut och vad gör man där? Varför har man begravningsceremonier? Vad tror du händer efter döden?  Vad är Allhelgona och vad är Halloween?
  • Årskurs 6: Badhus och Heliga rum – Smått och gott om Bergaparken, Montelins badhus och Bergakyrkan. Vad är egentligen en helig plats? Vad är ”vapenhusets etik”? Hur ser det ut i bruna paviljongen och vem var Montelin?

Skriv ut  vår broschyr om skolverksamheten.

Tradition och liv

Prästerna medverkar gärna på lektioner och berättar om våra olika kyrkliga högtider och traditioner.

Musik

Vi erbjuder skolorna många tillfällen att möta kyrkans värld! Organist Gunnar Lindgren har speciella skolkonserter, där han berättar om orgeln och också presenterar kyrkan musik på ett personligt och lättsamt sätt.

Kontakta Gunnar Lindgren för mer information
tel 046-440 41 61.

Etik och moral

Etik och samlevnad är viktiga bitar i ungdomarna liv.
Våra präster kan erbjuda olika teman som handlar om etik och moral. Vi medverkar gärna på lektioner.

Högstadiet

Naturligtvis finns vi även till för högstadiet. Vill någon klass ha besök i klassrummet eller komma på besök till någon av våra kyrkor eller Bergagården går det så klart att ordna.

Vid frågor kontakta:

Lynn-Marie Palm