Du är här: Start / Dop och vigsel / Vigselpastoral

VIGSELPASTORAL

Ett brudpar i plast pussar varandra. Tårtdekorationer

Vigselgudstjänstens syfte

Vigselgudstjänsten syfte är att uttrycka glädje, bekräftelse och samhörighet och att be om Guds välsignelse över brudparets fortsatta liv tillsammans.

Evangeliet om Guds kärlek i Jesus Kristus blir i vigselgudstjänsten en kraftkälla för ett liv i ömsesidig tillit, trohet och  gemenskap.

I vigselgudstjänsten ger brudparet sina äktenskapslöften offentligt inför Gud, varandra och de vittnen som är närvarande.

Förberedelse

När brudparet har bokat tid för vigsel, kontaktar prästen brudparet och tid för vigselsamtal bestäms.  Vigselsamtalets syfte är dels att mötas och dela tankar om äktenskapet och att gå igenom ordningen för vigseln. Psalmer, sång och musik bestäms i samråd med präst och musiker.

Varje år inbjuder organist Gunnar Lindgren alla brudpar som skall vigas i församlingens kyrkor under året till en presentation av bröllopsmusik.

Vigselgudstjänsten.

Vi vill att vigselgudstjänsten skall kännetecknas av glädje, delaktighet, och högtid.
Vi vill verka för att brudparets släktingar och vänner är delaktiga genom textläsning, förbön, sång, musik och på så vis visar sitt stöd och sin samhörighet med brudparet.

Uppföljning

Majoriteten av brudparen kommer från andra församlingar, men varje år skickar Bjärreds församling ett kort på ettårsdagen av deras bröllop.

Eva Landberg